Lönar det sig att räkna kort?

Alla som har sett filmen "21" vet att korträkning kan vara riktigt riskabelt. Men detta gör förstås inte att folk blir mindre nyfikna. Det låter ju som ett ritkigt enkelt sätt att bli riktigt rik och väldigt snabbt dessutom.

Men precis som med allt annat i livet tar det tid att lära sig räkna kort i blackjack. Även om du har övat i flera månader eller år så kan det ändå hända att d inte vinner eftersom du inte har tillräckligt bra uthållighet för att sitta och räkna hur länge som helst. Så då är frågan denna - om man måste arbeta så hårt för att räkna kort, lönar det då sig verkligen att göra det?

Spelarövertag

Det är inte svårt att lära sig räkna kort. Först listar du ut om kortleken har fler höga kort som 10-ess och mindre låga kort som 2-6. Resterdande kort, 7, 8 och 9 är neutrala. Om det finns fler höga kort i kortleken så kan det vara bra för spelaren, men många lägre kort kan vara bra för dealern.

Hemligheten är att kunna hålla sig ikapp med korten från hand till hand så att man gör varje satsning lite högre Om du har låga kort i kortleken så vet du att du ska göra låga satsningar och med högre kort i korlleken vet du att du ska göra högre satsningar Du kan få övertag på mellan 0,5 och 1,5% om du gör detta på rätt sätt.

Hur ofta fungerar korträkning?

Bara för att du har lärt dig räkna kort betyder inte det att du kan gå in på ett casino och vinna varje spel du spelar. Även om du är bäst på at räkna kort så måste du vara bra på att dölja det faktum att du räknar kort. Så korträkning är inte något som passar alla, och endast de allra bästa korträknarna kan göra blacjack-spelandet till ett yrke med korträkning.